Emne

Temple Square

I hjertet av Salt Lake City ligger historiske Temple Square, en av de mest populære turistdestinasjoner i Utah og Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Helliges verdenshovedkvarter.

Gratis omvisning på Temple Square er tilgjengelig på 30 språk av guider som har disse språkene som morsmål. Det 14 hektar store området tiltrekker seg millioner av besøkende fra hele verden på grunn av sine berømte fagbiblioteker, kulturelle aktiviteter og historiske bygninger. I sentrum står det storslagne Salt Lake tempel som det tok 40 år å bygge. Selv om templet ikke er åpent for publikum, kan besøkende gå inn i Salt Lake tabernakel, som ble bygget i 1867. Tabernaklet har 2900 sitteplasser og huser en rekke religiøse arrangementer og samfunnsarrangementer, og er blant annet hjem til det verdensberømte Tabernakelkoret. Korets øvelser er åpne for publikum.

Det er to besøkssentre på Temple Square hvor folk kan lære mer om de siste-dagers-helliges tro gjennom utstillinger og filmer. Det nordre besøkssenter har en 3 meter høy kopi av Bertel Thorvaldsens Kristus-statue. Utstillinger ved søndre besøkssenterinkluderer blant annet en skalert modellav Salt Lake tempel, og gir et glimt inn i den historiske bygningen.

Vest for Temple Square strømmer folk som er interessert i å lære mer om slektsforskning, til Slektshistorisk bibliotek, det største bibliotek i sitt slag i verden. Der ligger også Kirkehistorisk museumsom forteller historien om den verdensomspennende Kirken gjennom lærerike utstillinger og programmer. Begge disse bygningene har gratis adgang og er åpne for alle. De som er interessert i å lære mer om mormonenes historie, kan også besøke Kirkehistorisk bibliotek, som ligger nordøst for Temple Square.

Øst for Temple Square ligger den 28 etasjer høye Kirkens kontorbygning , som ble bygget i 1972. Dette er den høyeste bygningen i Salt Lake City, og besøkende kan dra opp til observasjonsplanet for å få en vakker utsikt over området. Ved siden av Kirkens kontorbygning ligger Kirkens administrasjonsbygning i klassisk stil, som ble bygget i 1917. Denne bygningen huser kontorene til nåværende kirkeledere og er ikke åpen for publikum.

En favoritt blant besøkende er den århundregamle Joseph Smith Memorial Building , som tidligere var Hotel Utah. Denne storslåtte gamle bygningen ønsker publikum velkommen til sine tre restauranter og flere bankettrom og har kontorplass til Kirkens ansatte. Besøkende kan også ha glede av å se en gratis film med tittelen Joseph Smith, gjenopprettelsens profet, om den første president for Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige.

Nord for Temple Square ligger det 21 000 sitteplasser store Konferansesenteret som er et av de største auditoriene i verden. Denne bygningen, som sto ferdig i 2000, brukes til Kirkens generalkonferanser som holdes to ganger i året og kringkastes over hele verden. Konferansesenteret brukes også til en rekke konserter og forestillinger, inkludert Tabernakelkorets populære julekonserter. En annen populær juletradisjon på Temple Square er den årlige fremvisningen av julelys.

Besøkende til Temple Square kan gå tilbake i tid i to nærliggende boliger som ble bygget på midten av 1800-tallet for Kirkens president Brigham Young og hans familie. Man kan få gratis omvisning i Beehive House mens en restaurant i Lion House serverer hjemmelaget mat.

Reisende som har stopp på Salt Lake internasjonale lufthavn, kan ta en gratis pendelbuss til Temple Square og få omvisning mens de venter på flyet sitt.

Retningslinje angående stil:Når du skriver om Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige, vennligst benytt Kirkens fulle navn i første henvisning. For mer informasjon om bruk av Kirkens navn, gå til våre stilretningslinjer på Internett. »Stilretningslinjer.