Pressemelding

Medlemmer sprer generalkonferansen gjennom sosiale medier

Sosiale medier har blitt en svært påtagelig og dypt forankret del av de fleste menneskers liv. Folk bruker dem ofte til å holde kontakt med venner og familie over hele verden. En annen måte å bruke dem på er imidlertid å få kontakt med andre som ser på generalkonferansen.

Riikka Voutilainen fra Finland elsker å bruke Facebook til å snakke om generalkonferansen, og har gjort det i minst fire år.

“Jeg legger som regel ut koblingen et par ganger i løpet av de to månedene før konferansen,” sier Voutilainen. “På selve konferansedagen [lager jeg så innlegg] for de forskjellige møtene.”

Hver sjette måned går hun inn på generalkonferansens arrangementsside for å bekjentgjøre at hun vil delta, og inviterer noen venner ved å sende melding til dem med en kobling. Hun legger ut taler hun liker, og legger til egne kommentarer eller et sitat fra talen.

Marie Huber fra Østerrike liker å bruke Facebook til å delta i en generalkonferanse-gruppe for å vise andre at hun deltar.

“Jeg liker å se hvilke taler som får kommentarer fra venner både på Facebook og Twitter,” sier Huber. “Jeg kommenterer dem og deler kanskje noen sitater eller betraktninger selv.”

Hun blar gjennom Pinterest på jakt etter sitater og memer, og leser på nytt sitater i Twitter-meldinger eller gamle brev noen har lagt inn. Det minner henne på tanker hun fikk i løpet av talen og “kan trekke ut generalkonferanse-opplevelsen så den varer lenger enn bare en helg”.

“På Internett pleier vi ofte å se på alene eller bare sammen med familien, og glemmer hvor stor forsamlingen av seere egentlig er,” sier Huber.

Moses Parkinson fra Østerrike bruker også Facebook til å legge ut ting om generalkonferansen.

“Jeg sender ut sammendrag av taler,” sier Parkinson. “Jeg bruker Twitter også, men ikke like mye som Facebook.” Parkinson har hjulpet en personlig venn å bli medlem av Kirken ved hjelp av sosiale medier.

4. og 5. april vil generalkonferansen bli overført på Internett og i Kirkens bygninger over hele Europa. Europa har over 1200 fasiliteter som viser generalkonferansen. Alle er invitert til å delta.

Retningslinje angående stil:Når du skriver om Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige, vennligst benytt Kirkens fulle navn i første henvisning. For mer informasjon om bruk av Kirkens navn, gå til våre stilretningslinjer på Internett. »Stilretningslinjer.