Pressemelding

Filmen Møt mormonene kommer til Europa

 En dokumentarfilm i full lengde produsert av Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige for å utfordre stereotyper om mormonene, slippes på kinoer og møtehus i 25 land i Europa i mai. Filmen hadde premiere i USA i oktober i fjor.

Den nye filmen forteller historien til seks medlemmer av Kirken og deres familie: Oberst Gail Halvorsen (pensjonert), mannen kjent som “godteri-bomberen” under luftbroen til Berlin på 1940-tallet, ingeniøren og menneskevennen Bishnu Adhikari, som opprinnelig er fra Nepal, Ken Niumatalolo, hovedtrener for den amerikanske Sjøkrigsskolens fotballag, Carolina Muñoz Marin, en amatør-kickbokser fra Costa Rica som driver en veldedig organisasjon sammen med sin mann, Jermaine Sullivan, en akademisk rådgiver og biskop i Atlanta, Georgia, og Dawn Armstrong, en misjonærmor fra Utah.

“Det er noe for alle,” sier Blair Treu, regissør for filmen som opprinnelig ble planlagt i 2010 som en erstatning for filmen i Legacy Theater på Temple Square i Salt Lake City. Innspillingen fra produksjon til klipping tok tre år.

“Dette er en anledning til å fortelle vår egen historie,” forklarer Treu, som følte sterkt at filmen skulle være en dokumentarfilm som gjenspeiler den verdensomspennende Kirken, istedenfor en oppdiktet historie. “Jeg tror den vil fordrive vanlige misoppfatninger og myter om oss.”

Treu er glad for å kunne fortelle publikum om forskjellene i deltakernes bakgrunn. “Det er en film som på alle måter illustrerer at vi respekterer mennesker fra alle trosretninger.”

“En annen ting filmen tydelig viser, er at selv om de kommer fra forskjellig bakgrunn, behøver de ikke gi slipp på sin kultur for å bli [en siste-dagers-hellig],” sier Treu.

“Den er banebrytende,” sa eldste Jeffrey R. Holland i De tolv apostlers quorum om utgivelsen av “Møt mormonene”. “Det er et forsøk på å skape større forståelse, ikke å proselyttere.” Eldste Holland forklarte at filmen ble flyttet til kinolerretet fordi “den ble så godt mottatt av prøvepublikum.”

Retningslinje angående stil:Når du skriver om Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige, vennligst benytt Kirkens fulle navn i første henvisning. For mer informasjon om bruk av Kirkens navn, gå til våre stilretningslinjer på Internett. »Stilretningslinjer.