Pressemelding

Mormonene holder sin første verdensomspennende konferanse ledet av den nylig kalte profeten

Generalkonferansen er en samling av mormoner som finner sted to ganger i året og består av serier med fire to-timers fellesmøter, der kirkens medlemmer lytter til taler fra kirkens ledere. Møtene kringkastes over hele verden og blir oversatt til mer enn 90 språk.

Dette arrangementet varer i to dager og holdes i konferansesenteret, som rommer om lag 21 000 mennesker og er lokalisert ved siden av mormon-templet i Salt Lake City, Utah, USA.

Eldste Paul Johnson, områdepresident i Europa, oppfordrer alle til å se på generalkonferansen.

Han sa, “Generalkonferansen er en anledning for oss til å høre Herrens veiledning til oss i akkurat denne tiden.  Denne konferansen er spesiell fordi det vil være første gang vi hører fra vår nye profet, president Russell M. Nelson.  Jeg er spent på å høre hvilken rettledning og inspirasjon han og andre av kirkens ledere har å gi meg.”

På generalkonferansen vil det bli en unik mulighet for kirkens medlemmer over hele verden til å delta i en historisk begivenhet, oppholdelsen av president Russell M. Nelson som SDH-kirkens 17. profet.

Denne ‘oppholdelsen’ har vært vanlig praksis fra den tid da kirken ble organisert, da Herren åpenbarte at kirken skulle avholde konferanser og at en del av konferansenes innhold var å oppholde ledere i sine stillinger. (L&p 20:61-67) 

Mormoner oppholder sine ledere på vanlige stavs- og menighetskonferanser.  Når en ny president for kirken blir oppholdt, er det en spesiell del av generalkonferansen som kalles en høytidelig forsamling der den nye presidenten og andre ledere blir oppholdt.

Det er forventet at det også vil bli kalt og oppholdt to nye apostler til De tolv apostlers quorum under denne generalkonferansen. Disse apostlene er spesielle vitner for Jesus Kristus, kalt til å undervise og vitne om ham over hele verden og som rådfører seg med hverandre og med andre ledere i kirken angående saker som angår den verdensomspennende kirken.

Å oppholde disse lederne i kirken betyr mer enn bare en opprakt hånd – det betyr å stå bak dem, be for dem, lytte nøye til og følge deres råd, og forsvare dem.

Et av kirkens medlemmer, Anne Hannigan, fra Rugby, England, sa, “Jeg verdsetter alltid den tiden vi har under konferansen til å oppholde vår profet, men denne konferansen vil bli ekstra spesiell når vi oppholder og viser vår støtte til president Nelson for første gang.”

Alle innbys til å se på generalkonferansens møter, som holdes 31. mars og 1. april. Informasjon om hvordan du kan finne disse direktesendte møtene, finner du her. 

Retningslinje angående stil:Når du skriver om Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige, vennligst benytt Kirkens fulle navn i første henvisning. For mer informasjon om bruk av Kirkens navn, gå til våre stilretningslinjer på Internett. »Stilretningslinjer.