Pressemelding

Tabernakelkoret bekjentgjør Europa-turné i 2016

Første internasjonale turné på nesten 20 år.

For første gang på 18 år vil det verdenskjente Tabernakelkoret og Orkesteret på Temple Square dra på internasjonal turné, og opptre i åtte europeiske byer i løpet av 20 dager, fra mandag 27. juni til lørdag 16. juli 2016. Turneen vil starte med konserter i Berlin og Nürnberg, Tyskland, før den fortsetter til Wien, Østerrike og Zürich, Sveits. Deretter drar koret og orkesteret tilbake til Tyskland for en konsert i Frankfurt, etterfulgt av konserter i Brussel i Belgia og Rotterdam, Nederland, før de avslutter i Paris, Frankrike. Informasjon om steder og billetter vil bli bekjentgjort senere.

Thomas S. Monson, Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Helliges leder, sier: “Jeg er glad for at jeg som Kirkens president har det privilegium å være veileder for Tabernakelkoret. Vårt mål er at koret og dets tilhørende orkester, Orkesteret på Temple Square, skal være et lysende eksempel på musikalsk kunst for hele verden. I forbindelse med denne Europa-turneen er jeg glad for at disse velkjente ensemblene vil få anledning til å røre ved menneskers hjerter i flere nasjoner med sin praktfulle musikk. Denne turneen vil være et viktig skritt fremover idet koret og orkesteret fortsetter å bygge broer av vennskap og forståelse over hele verden som ambassadører for Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige.”

“Et av mine hovedmål da jeg ble korets president i 2012, var å begynne å turnere internasjonalt igjen,” sier Ron Jarrett. “Gjennom sosiale medier vi har kunnet nå publikum overalt. Med denne turen er vi begeistret over at internasjonale publikum for første gang på nesten 20 år vil være i stand til å nyte korets musikk i egen person. Med utfordringene som finnes i dagens verden, er det godt å kunne dele gleden og freden som korets musikk bringer, som ikke har noen grenser med hensyn til alder eller nasjonalitet.

Tabernakelkoret reiste første gang til Europa på en syv dager lang konsertturné i 1955. Siden denne første store europeiske turneen har koret turnert der fire andre ganger – i Vest- og Sentral-Europa i 1973, i Nord-Europa i 1982, i Øst-Europa i 1991 og i Sør-Europa i 1998.

Koret og orkesteret drar vanligvis på turné annethvert år, og kom nettop tilbake fra en vellykket turné til Atlanterhavskysten av USA 7. Juli, så det kom helt overraskende da president Jarrett bekjentgjorde den internasjonale turneen neste år for et lamslått kor og orkester på øvelse i går kveld.

“Det var en svært følelsesladet og oppriktig reaksjon,” sier Jarrett. “Alle medlemmer av koret og orkesteret er frivillige, og vier bokstavelig talt livet sitt til å velsigne andre gjennom musikk. Dette er mer enn en drøm som går i oppfyllelse for dem. Det er en overveldende, velfortjent ære.”

Siden dets første turné utenfor Utah i 1893, har koret turnert mye over hele USA og utenlands. I tillegg til 5 tidligere turnéer i Europa, har de opptrådt i musikkhovedsteder fra Israel og Russland til Japan og Australia. Dets reiser har også omfattet forestillinger ved innsettelsen av seks amerikanske presidenter. Et komplett orkester har reist på turné sammen med koret siden 2005.

Det 360 medlemmer sterke koret akkompagneres ofte av det 200 medlemmer sterke orkesteret, og kan også høres hver uke som en del av sendingen Musikk og det talte ord. Dette 30-minutter lange programmet er det programmet i verden som har blitt sendt lengst uten avbrudd på offentlige radio-, TV-, kabel- og satellittkanaler over hele verden. Koret og orkesteret er aktive plateartister med sitt eget plateselskap,  Mormon Tabernacle Choir®. De arbeider for øyeblikket med en ny full-lengde innspilling av Handel's Messiah som vil bli utgitt i Mars 2016, før turnéen til Europa.

Du finner mer informasjon på www.mormontabernaclechoir.org/tour.

Kontakt for nyhetsmedier:

Kim Farah

Representant for Tabernakelkoret

(801) 240-1977

kfarah@mormontablernaclechoir.org

Retningslinje angående stil:Når du skriver om Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige, vennligst benytt Kirkens fulle navn i første henvisning. For mer informasjon om bruk av Kirkens navn, gå til våre stilretningslinjer på Internett. »Stilretningslinjer.