Emne

Tabernakelkoret

Tabernakelkoret, et av de eldste og største kor i verden, har opptrådt for amerikanske presidenter, solgt millioner av plater, vunnet en rekke utmerkelser og trollbundet publikum i en rekke land.

Koret har base i Salt Lake City, Utah, ved Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Helliges hovedkvarter.

Koret består av 360 frivillige sangere i alderen 25 til 60 år som er medlemmer av Kirken. De øver og opptrer ukentlig og akkompagneres ofte av Orchestra at Temple Square.

Tabernakelkoret ble opprettet i midten av det 19. århundre. Et lite kor sang for første gang på en konferanse i Kirken 22. august 1847, bare 29 dager etter at de første pionerene kom for å slå seg ned i Saltsjødalen.

Vest for Salt Lake tempel står det historiske Tabernaklet, korets hjem. Tabernakelkoret fikk sitt navn fra bygningen.

I den store salen blir koret akkompagnert av et orgel med 11 623 piper, med fremtredende gylne rør laget av runde trestaver, utskåret for hånd av tømmer fra Utah. Ti rør fra det opprinnelige orgelet som ble bygget i 1867, er fremdeles i funksjon i dag.

Koret er best kjent for sin ukentlige søndagssending, Musikk og det talte ord, som sendes fra Temple Square i Salt Lake City. Dette programmet er den eldste sammenhengende landsdekkende kringkasting i Amerika.

Ronald Reagan, USAs president fra 1981 til 1989, kalte Tabernakelkoret “Amerikas kor” i 1981 da koret sang under hans innsettelse som president.

Konsert-turneer i årenes løp har ført koret til de store konsertsaler i Nord- og Syd-Amerika, Europa, Asia og Stillehavsområdet.

Under Vinter-OL i Salt Lake City – 8. til 24. februar 2002 – opptrådte koret under den offisielle avslutningsseremonien.

Korets innspillinger har oppnådd to platina- og fem gullplater, samt en Grammy-pris for en tolkning av “Battle Hymn of the Republic”. Koret har spilt med noen av verdens store orkestre, inkludert Philadelphia Orchestra, New York Philharmonic Orchestra og Jerusalem Symphony Orchestra.

Retningslinje angående stil:Når du skriver om Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige, vennligst benytt Kirkens fulle navn i første henvisning. For mer informasjon om bruk av Kirkens navn, gå til våre stilretningslinjer på Internett. »Stilretningslinjer.