Pressemelding

Nye medlemmer bekjentgjort for Unge kvinners generalutvalg

Internasjonale utvalgsmedlemmer i Kirken for første gang

“Dette er en stor forandring for oss, og vi gleder oss veldig,” sa søster Bonnie L. Oscarson, Unge kvinners generalpresident, under et møte som ble avholdt på Temple Square i forrige uke med søster Linda K. Burton, Hjelpeforeningens generalpresident, og søster Rosemary M. Wixom, Primærs generalpresident. Søster Oscarson ble kalt som Unge kvinners generalpresident på generalkonferansen i april 2013.

“[Vi] ble bedt om å vurdere å se på utvalget vårt og hvordan det skulle se ut. Vi følte bare at tiden var inne,” sa søster Oscarson, som forklarte at teknologi som telefonkonferanse vil gjøre det mulig for utvalget å kommunisere enkelt med søstre over hele verden.

Under den første bekjentgjørelsen i forrige uke drøftet lederne for de kvinnelige hjelpeorganisasjonene endringene i utvalget, det kommende halvårlige fellesmøtet for kvinner, som går av stabelen 29. mars 2014, for både kvinner og jenter, og ny nettbasert lederopplæring.

De nye medlemmene av Unge kvinners generalutvalg er Carmela Melero de Hooker, Lima, Peru; Leslie Pope Layton, Sandy, Utah; Denise Posse Lindberg, Draper, Utah; Dorah Mkhabela, Soweto, Syd-Afrika; Janet Matthews Nelson, Brooklyn, New York; M. Lúcia Silva, São Paulo, Brasil; Susan Saxton Taggart, Salt Lake City, Utah; Rosemary Thackeray, Orem, Utah; og Megumi Yamaguchi, Nagoya, Japan.

“Jeg er fortsatt overveldet, men føler det er et privilegium å få være en del av denne historiske bekjentgjørelsen,” sa søster Megumi Yamaguchi. “Jeg trodde jeg måtte flytte til Utah, men jeg er glad for å kunne bidra til Unge kvinners program her i Japan.”

Hun snakket om sin kjærlighet til de unge kvinnene og hvordan de blir styrket gjennom sitt forhold til Gud og gjennom Kirkens programmer. “Jeg ber om at alle unge kvinner i verden må vite hvem dere er og være sterke ved daglig kommunikasjon med Gud og næring fra Skriftene.”

“Det er et privilegium og en velsignelse å bli kalt til å tjene,” sa søster M. Lúcia M. Silva, som uttrykte beundring for Unge kvinners program. “Programmet er veldig oppdatert og skreddersydd for våre unge kvinner i de siste dager,” sa søster Silva. Hun sa at det var “spesielt” å motta sitt nye kall via videokonferanse. “Unge kvinner over hele verden vil dra nytte av å ha ledere som er nærmere dem,” sa hun.

“I denne omgang håper jeg å hjelpe utvalget å forstå omstendighetene og behovene til unge kvinner i Afrika bedre,” sa søster Dorah Mkhabela. “Mitt kall er spennende og likevel overveldende grunn av ansvaret som følger med det,” sa søster Mkhabela. “Jeg ser på kallet mitt som en mulighet til å vokse og, på den annen side, å gi innsikt som vil hjelpe Unge kvinners program i vårt område.”

“Jeg tror det er en stor mulighet for latinamerikanske kvinner til mer direkte å dele sine erfaringer og utfordringer, sin styrke, sitt håp og sitt vitnesbyrd med utvalget,” sa søster Carmela M. de Hooker. “Jeg ønsker å uttrykke min dypeste takknemlighet for dette nye kallet,” sa søster Hooker. Hun uttrykte begeistring over å være en del av den historiske endringen i Unge kvinners generalutvalg. “Vi vet at unge kvinner opplever vanskelige omstendigheter.”

“Ydmyk, spent og livredd,” var ordene søster Janet Matthews Nelson brukte til å beskrive følelsen da hun mottok kallet fra eldste Jeffrey R. Holland, et medlem av De tolv apostlers quorum. “Det er veldig spennende å tenke på hva dette kan bety for Unge kvinners program,” sa søster Nelson, som kommer fra Utah, men har bodd i New York i 30 år bortsett fra tre år i Tyskland. Hun gleder seg til å bringe et “nytt perspektiv” til generalutvalget.

Kvinnene i generalutvalget skal hjelpe Unge kvinners generalpresidentskap å dekke behovene til den verdensomspennende kirken når de besøker medlemmer i sine områder, vurderer og gir anbefalinger om undervisningsmateriell og andre ressurser for medlemmer, arbeider med komiteer og prosjekter og gir opplæring og støtte etter oppdrag fra generalpresidentskapet.

Unge kvinners generalutvalg begynte i 1880 med søster Elmina Shepherd Taylor, Unge kvinners generalpresident, og 24 utvalgsmedlemmer.

Retningslinje angående stil:Når du skriver om Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige, vennligst benytt Kirkens fulle navn i første henvisning. For mer informasjon om bruk av Kirkens navn, gå til våre stilretningslinjer på Internett. »Stilretningslinjer.