Emne

Nettstedet FamilySearch

FamilySearch.org er en av de mest populære genealogiressurser i verden. Nettstedet drives av Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige og er gratis og tilgjengelig for publikum. Siden lanseringen i mai 1999 har mer enn 150 millioner mennesker besøkt FamilySearch.org for å lære mer om sin familiearv.

Opptegnelser på Internett
Brukere av FamilySearch.org kan søke i over en milliard digitale bilder og kartoteker av opptegnelser fra hele verden. Disse opptegnelsene innbefatter offentlige opptegnelser og kirkeopptegnelser om fødsler, vielser og dødsfall, folketellinger, skifteprotokoller, eiendomsopptegnelser, vernepliktskort og så videre. Millioner av nye opptegnelser publiseres ukentlig.

Mange av opptegnelsene på nettstedet FamilySearch er kartotekført, noe som gjør dem lettere å søke i. Kartotekene lages av frivillige. Det er for tiden 125 000 aktive kartotekførere over hele verden som fullfører cirka en million navn om dagen. Hvem som helst kan hjelpe til med dette arbeidet, uavhengig av alder, religion eller teknisk bakgrunn. Alt som trengs, er en datamaskin og en Internett-tilkobling. Det gratis Internett-programmet finnes på syv språk.

Forskningshjelp
FamilySearch.org har flere ressurser som kan hjelpe folk å lære å avdekke sin slektshistorie. For eksempel er FamilySearch Wiki et interaktivt Internett-leksikon for slektsforskning. Dette nettstedet inneholder forskningshjelpemidler, veiledninger og råd fra FamilySearch-eksperter, men er også et sted hvor alle kan dele det de vet om slektsforskning. Brukere av nettstedet kan søke etter geografisk område eller emne for å få tips og nyttig informasjon om å klatre i sine egne slektstrær.

Gjennom FamilySearch-forumer kan enkeltpersoner stille forskningsrelaterte spørsmål på Internett, og FamilySearch-personale eller andre slektsforskere besvarer dem.

Gratis Internett-kurs som er tilgjengelige på nettstedet FamilySearch, kan tas i bruk når som helst i hjemmets komfortable omgivelser.

Lengden og formatet på kursene varierer etter emne, men omfatter vanligvis video av foreleseren, en PowerPoint-presentasjon og støtteark. Mange av disse kursene holdes av eksperter ved det anerkjente Slektshistorisk bibliotek i Salt Lake City, men FamilySearch har også innledet samarbeid med individuelle slektsforskere og fasiliteter som Midwest Genealogy Center i Independence, Missouri.

Noen fakta
Her er noen fakta om FamilySearch.org:

  • Antall navn i søkbare databaser: Over 1 milliard
  • Gjennomsnittlig antall treff per døgn: Over 10 millioner
  • Antall brukere per måned: Over 3 millioner
  • Antall sider vist per døgn: Over 1 million
  • Antall registrerte brukere: Over 1 million
  • Antall treff siden lanseringen: Over 15 milliarder
  • Antall brukere siden lanseringen: Over 150 millioner

Retningslinje angående stil:Når du skriver om Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige, vennligst benytt Kirkens fulle navn i første henvisning. For mer informasjon om bruk av Kirkens navn, gå til våre stilretningslinjer på Internett. »Stilretningslinjer.