Pressemelding

Festinord feirer sitt 50-årsjubileum

Festinord betyr bokstavelig talt “fest i nord”, og er en årlig konferanse for unge enslige voksne som holdes i Norden. Den ble første gang arrangert i Stockholm i 1966, som en anledning for unge medlemmer av Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige (mormonene) til å tilbringe fem aktivitetsfylte dager sammen. De deltar i andakter, arbeidsgrupper, tjenesteprosjekter, sport og dans – og får mange nye venner.

I år feiret Festinord sitt 50-årsjubileum på en helt spesiell måte. Mer enn 800 unge voksne fra forskjellige land deltok på konferansen, som igjen ble arrangert i Stockholm. Selv om konferansen først og fremst fokuserer på medlemmer av Kirken, er unge voksne fra andre trossamfunn også velkommen, forutsatt at de går med på å etterleve mormonenes normer hele uken.

Eldste Paul V. Johnson, førsterådgiver i Kirkens presidentskap for området Europa, understreket betydningen av å delta på disse spesiallagede arrangementene. “Hvis du er en ung enslig voksen og du lurer på om du burde dra på Festinord eller en konferanse for unge enslige voksne som vi har i Europa, sier jeg: Dra!” Han la til at disse arrangementene er “en anledning til å øke din egen åndelige selvhjulpenhet og din egen åndelige styrke”.

Opplegget gikk over en uke, og dekket et bredt spekter av aktiviteter. Hver morgen oppfordret et åndelig møte, eller en andakt, deltagerne til å finne måter å komme nærmere Jesus Kristus på den dagen.

På mandag var en av de hovedaktivitetene innsjekking og innkvartering av deltagerne. Ettermiddagens aktiviteter fungerte som en effektiv isbryter. Den første av fire kveldsdanser, hver med sitt eget tema, avsluttet dagens aktiviteter. Selv om mange var fremmede for hverandre da de kom, var det andre som hadde deltatt på tidligere konferanser, og gledet seg til å møte gamle venner igjen.

Tirsdag var mer fysisk. Sport og utendørsaktiviteter foregikk hele dagen. Lagidrett og aktiviteter på Festinord er utformet for å utvikle deltagernes samarbeids- og kommunikasjonsevner.

Onsdagens timeplan besto av en rekke arbeidsgrupper gjennom det meste av dagen. Foredragsholderne var alt fra danse- og judoinstruktører til forfattere, musikere, historikere, videoprodusenter og religiøse ledere. Deltagerne kunne selv velge opptil fire arbeidsgrupper å delta på.

Ettersom arrangementet foregikk i nærheten av Stockholm, gikk gruppen i templet på torsdag. Deltagernes vitnesbyrdsmøte ble også holdt om ettermiddagen, og dagen ble avsluttet med den tredje dansen den uken.

Fredag ​​morgen var det oppsummering av tirsdagens sportsbegivenheter. Uken ble så toppet med en “gallaaften”, en formell middag og dans som mange regnet som ukens høydepunkt. I anledning Festinords 50-årsjubileum sluttet deltagere fra tidligere konferanser seg til ungdommene på denne spesielle festen. Det ble et svært følelsesladet øyeblikk, med flere generasjoner som snakket sammen og delte spesielle følelser og gode minner fra dette livsendrende arrangementet.

Lørdag var siste dag. På formiddagen ble det holdt en siste andakt og avskjed. De fleste deltagerne lovet å komme tilbake og møtes igjen på fremtidige konferanser. Hvis de bestemmer seg for å delta neste år, vil de komme tilbake til Stockholm, ettersom Sveriges hovedstad også vil være vertskap for 2017-utgaven.

Festinord har vist seg å bli mer enn dens skapere noensinne forestilte seg for 50 år siden. Fra den første sammenkomsten med et lite antall ungdommer til over 800 i år, er det tydelig at opphavspersonenes – så vel som deltagernes – ønsker og hensikter har blitt oppfylt.

Retningslinje angående stil:Når du skriver om Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige, vennligst benytt Kirkens fulle navn i første henvisning. For mer informasjon om bruk av Kirkens navn, gå til våre stilretningslinjer på Internett. »Stilretningslinjer.