Pressemelding

Engelen Moroni plassert på toppen av Lisboa Portugal tempel

 

LISBOA – Lisboa Portugal tempel, for tiden under oppføring, fikk på plass en statue av engelen Moroni 19. november, et tegn på at tempelet nærmer seg fullførelse. Lisboa tempel blir det første tempelet tilhørende Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige i Portugal.

Statuen av Moroni er et ikonisk symbol for Jesu Kristi Kirke og står vanligvis på toppen av de fleste av de 160 nåværende templene i drift over hele verden, hvorav 12 i Europa. Denne 2,6 meter høye statuen av en oldtidsprofet i Mormons bok symboliserer utbredelsen av Jesu Kristi evangelium.

Arbeiderne brukte en kran til å heise statuen mer enn 45 meter opp i luften før de satte den på plass. Statuen er belagt med 22 karat bladgull, og arbeiderne kunne bare berøre den med hansker på for å unngå å lage merker på den ømtålige overflaten.

Eldste Moreira, en områdesytti, et ledende organ i Kirken, sa ved anledningen: “Dette er en spennende dag i Portugal. Engelen Moroni minner oss om at Jesu Kristi evangelium atter en gang finnes på jorden. På samme måte som Moroni med glede blåser i trompeten, gleder vi oss over Jesu Kristi evangelium. Her, på dette stedet, vil de hellige i Portugal ha mulighet til å tilbe Kristus og lære mer om Ham i Herrens hus, i Hans tempel.”

Lisboa Portugal tempel ble opprinnelig bekjentgjort 2. oktober 2010, og en spadestikkseremoni ble holdt 5. desember 2015. Etter fullførelsen av tempelet, vil det være åpent for allmenheten før den offisielle innvielsen. Disse datoene vil bli annonsert senere. Tempelet vil betjene mer enn 42 000 medlemmer som bor i Portugal i tillegg til øyene Azorene og Madeira.

Siste-dagers-hellige templer er forskjellige fra møtehus eller kirkebygninger, hvor medlemmer møtes til søndagens gudstjeneste. Templer regnes som “Herrens hus”, hvor Jesu Kristi læresetninger blir stadfestet på nytt gjennom ekteskap, dåp og andre ordinanser som forener familier for evigheten. Inne i tempelet lærer medlemmer mer om livets hensikt og lover å tjene Jesus Kristus og sine medmennesker.

Retningslinje angående stil:Når du skriver om Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige, vennligst benytt Kirkens fulle navn i første henvisning. For mer informasjon om bruk av Kirkens navn, gå til våre stilretningslinjer på Internett. »Stilretningslinjer.