LysForVerden2.jpg
Pressemelding

Gi som Kristus ga: Juleinitiativet “Lys for verden” begynner med en dag med tjeneste

FRANKFURT – Medlemmer av Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige og deres venner rundt om i verden inviteres til å delta i en “verdensomspennende dag med tjeneste” den 1. desember 2018, for å åpne årets “Lys for verden”-julekampanje. Kampanjen vil pågå til og med første juledag, 25. desember.

Jesu Kristi Kirke har satt i gang julekampanjen “Lys for verden” hvert år siden 2016. Hver kampanje fokuserer på Jesus Kristus, verdens Frelser. Årets tema “Lys for verden, gi som Kristus ga”, er påvirket av president Russell M. Nelsons oppfordring om å tjene alle rundt oss med kjærlighet, slik Frelseren ville gjort, på en “ny og helligere måte.” Til forskjell fra tidligere kampanjer, hvor fokus har vært på hvordan å tjene, legger 2018-kampanjen vekt på hvem vi kan tjene.

I år, med start 1. desember, inviteres alle til å lyse opp forskjellige deler av livet sitt mens de søker å etterligne Kristus ved å finne dem de kan tjene. Hver uke vil ha et eget tema: lys for verden, lys for lokalsamfunnet, lys for familien og lys for din tro.

Medier

Hver uke vil videoer og annet delbart innhold være tilgjengelig på jesukristikirke.no, LysForVerden.org og kirkens lokale sider i sosiale medier. Sammen med de ukentlige videoene, vil Kirkens Europa-område utgi tre videoer i tillegg, herunder en helt ny julevideo som implementerer årets ukentlige temaer, som vil komme 12. desember. Det vil også være utskriftsvennlig materiell tilgjengelig for nedlasting, herunder en kalender med ideer til gjennomføringen av hver ukes tema på best mulig måte. Alt innhold vil være tilgjengelig på 22 språk.

Veldedighetsautomat

Årets kampanje vil også inneholde de populære Lys for verden-veldedighetsautomatene. Disse maskinene, som først ble introdusert i 2016 i USA, lar givere umiddelbart gi istedenfor å motta. Ved å bruke bankkort kan folk kjøpe ting som sokker, en synsundersøkelse, rent vann, medisiner og mat. Etter å ha fullført kjøpet, vil den kjøpte varen falle ned i en beholder i bunnen. Varene, sammen med pengene som ble brukt til å kjøpe dem, vil så bli distribuert til veldedige samarbeidspartnere som UNICEF, Water for People, Royal British Legion og WaterAid. Veldedighetsautomatene vil være tilgjengelige på fem forskjellige steder rundt om i verden. I år får Europa for første gang en veldedighetsautomat. Den blir å finne ved møtehuset og besøkssenteret ved Hyde Park i London.

Deling

De som tar del i kampanjen inviteres til å dele sine erfaringer i sosiale medier med emneknaggen #LYSforVERDEN.

Retningslinje angående stil:Når du skriver om Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige, vennligst benytt Kirkens fulle navn i første henvisning. For mer informasjon om bruk av Kirkens navn, gå til våre stilretningslinjer på Internett. »Stilretningslinjer.