01.-Church_Hist_Museum_aa.jpeg
Pressemelding

En innbydelse til alle: Kirkehistorisk museums 12. internasjonale kunstkonkurranse

Kirkehistorisk museum i Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige vil avholde sin 12. internasjonale kunstkonkurranse og utstilling våren 2022. Kunstnere innbys til å sende et kunstverk sentrert om temaet “Alle er like for Gud” mellom 1. feb. og 1. juni 2021. 

Denne internasjonale kunstkonkurransen, som vil bli bedømt av en jury, er ment å oppmuntre til å skape kvalitetskunst av siste dagers hellige og vise deres mangfold i stiler, teknikker, medier og røster. 

“Med kunst kan du uttrykke dine følelser og din overbevisning,” sier Christian Fingerle, områdeleder for Kirkehistorisk avdeling i området Europa. “Når du lar ditt hjerte tale gjennom dine gudgitte ferdigheter, vil du være i stand til å uttrykke noe som utgjør en virkelig forskjell.”

Konkurransen er åpen for alle medlemmer av Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige over 18 år. For å delta vil kunstnere måtte sende et digitalt bilde av sitt kunstverk ved hjelp av museets elektroniske innsendingsverktøy.

Museet ønsker en rekke kulturelle og estetiske tradisjoner, stilarter og kunstneriske medier. Medier kan innbefatte maling, tegning, tekstilkunst, fotografering, grafikk, skulptur, glass, leire, keramikk, tre, lær, stein, metall, tradisjonell og folkekunst, blandede medier, multimedia, video, kino og mer.

Jury-prosessen vil bli ledet av fem individuelle jurymedlemmer som representerer et mangfold av estetisk opplæring og ekspertise. Første runde vil inneholde en evaluering av hvert bidrag fra digitale bilder og en uttalelse fra kunstneren. Den andre runden vil så vurdere de faktiske fysiske kunstverkene og avgjøre hvilke arbeider som vil bli valgt til utstillingen.

Jurymedlemmer vil evaluere kunstverket basert på tematisk tilpasning, innovasjon og kunstnerisk utmerkelse.

Premiering og utmerkelser av besøkende vil bli valgt av jurymedlemmene og publikum. Andre verk vil bli kjøpt i den hensikt å utvikle museumssamlingen.

Kirkehistorisk museum, som ligger i Salt Lake City i Utah, ble opprettet med et mål om å representere det globale medlemskapet i Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige. Det har avholdt International Art Competition [internasjonal kunstkonkurranse] hvert tredje til fjerde år siden 1987.

Laura Howe, kurator for Kirkehistorisk museum, håper at denne konkurransen vil hjelpe enkeltpersoner å føle at de er en del av en større familie og at deres unike perspektiver og bakgrunner blir verdsatt.

“Det er viktig at alle Guds barn ser på seg selv som en del av Jesu Kristi familie,” sa Howe. “Denne kunstkonkurransen er en måte å gjøre dette på og hjelpe folk å forstå at de er en del av Kirken og dens historie.”

Alle medlemmer av Kirken som er interessert i å dele sin kunst, innbys til å delta i konkurransen og komme sammen med forskjellige kunstneriske stiler og kulturell bakgrunn for å tilbe Gud.

“Alles kunstverk er velkommen her,” sa Fingerle. “Du trenger ikke å være vinneren av tidligere kunstkonkurranser, en kjendis eller en profesjonell. Du trenger bare å ha en lidenskap og en forpliktelse til å dele et viktig budskap.”

Kunstutstillingen vil være åpen fra mars til oktober 2022.

For mer informasjon om konkurransedetaljer, generelle regler, fremgangsmåte for juryer og utmerkelser, vennligst gå til https://history.churchofjesuschrist.org/content/museum/competition-details.

Retningslinje angående stil:Når du skriver om Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige, vennligst benytt Kirkens fulle navn i første henvisning. For mer informasjon om bruk av Kirkens navn, gå til våre stilretningslinjer på Internett. »Stilretningslinjer.