Pressemelding

Unge voksne fra forskjellige trossamfunn drøfter utfordringen å holde seg seksuelt ren

Unge voksne fra mange trossamfunn, også medlemmer av Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige, tror på seksuell avholdenhet før ekteskapet og fullstendig troskap i ekteskapet. I en film utgitt av Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige snakker en buddhist, en katolikk, en lutheraner, en muslim, en frikirkelig kristen og en siste-dagers-hellig åpent om sine personlige valg.

På spørsmål om hvorfor de etterlever dette prinsippet, bærer svarene preg av en sterk beslutning og personlig overbevisning.

Hvorfor velger disse unge menneskene å holde seg kyske før ekteskapet? Gladys svarer at formeringsevnen er hellig og av stor betydning, mens Conner advarer mot farene ved tilfeldig sex i vår tid.

Når man har tatt dette valget, hvordan holder man fast ved det i et samfunn hvor mange sier at de ikke kan styre seg? “Når noen sier at unge voksne ikke kan styre sine seksuelle drifter, syns jeg faktisk det er ganske støtende, for jeg vet at jeg kan styre meg,” sier Claire. “Oppsøk gode miljøer, unngå dårlige steder,” tilføyer Eric, mens Gladys lover at “Gud alltid vil være der for å hjelpe”.

Interessant nok føler ikke disse unge menneskene at deres valg er noe som holder dem tilbake eller begrenser deres livserfaring: “Det føles godt. Jeg tror jeg har flere alternativer,” sier Pratima.

Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige oppfordrer alle til å se denne oppbyggende filmen og dele den med venner og familie.

Retningslinje angående stil:Når du skriver om Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige, vennligst benytt Kirkens fulle navn i første henvisning. For mer informasjon om bruk av Kirkens navn, gå til våre stilretningslinjer på Internett. »Stilretningslinjer.