Pressemelding

Nytt filmsett til å skildre Jesu Kristi liv

Det er et nytt filmsett bygget av Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige til innspilling av en rekke vignetter som skildrer Jesu Kristi liv slik det er nedtegnet i Det nye testamente.

“Vi følger Jesu Kristi læresetninger,” sier eldste Lynn G. Robbins, generalautoritet og leder for Kirkens medieavdeling. “Et av hovedformålene med å bygge Jerusalem-settet er å hjelpe verden å forstå vår Frelser Jesu Kristi liv og virke bedre.”

Jakten på det ideelle stedet

Ifølge John Uibel, leder for kreativ historiefremstilling i medieavdelingen, lette de i mange måneder før de fant det ideelle stedet. “Vi lette etter et sted til å gjenskape Det hellige land på Kirkens eiendommer fra Logan til St. George i Utah,” sier han.

Endelig fant de et sted syd i Utah County, nær den lille byen Goshen. Det er ikke langt unna Kirkens filmstudio i Provo, og det har alle de unike egenskapene prosjektet trenger.

“På mirakuløst vis kom vi over denne eiendommen i fjor vår, og for å være ærlig har den alt vi trenger,” sier Uibel.

I tillegg til området hvor Jerusalem-settet ligger, er det også ørken på området som minner om de judeiske sletter, sanddyner, en elv som ligner den gamle Jordan-elven hvor Jesus ble døpt av døperen Johannes, samt et område som er velegnet som Getsemane hage, hvor Frelseren sonet for menneskenes synder.

“Utfordringen er å prøve å få prosjektet til å dekke et minst mulig område,” sier Uibel, “for å spare penger, men likevel skape bilder som vil gi en mest mulig korrekt fremstilling av Frelserens jordiske virke.”

Bruk av filmer

Filmer innspilt på Jerusalem-settet vil komme til nytte for Kirkens skoleverk, Søndagsskolen, misjonærarbeidet, utstillinger i besøkssentre og forskjellige andre prosjekter. Prosjekter fra settet vil dessuten hjelpe alle mennesker å få bedre innsikt i og større verdsettelse av Jesu Kristi liv.

“Målet er å skape en samling filmer som skildrer alle sider ved Jesu liv,” sier Uibel.

Fullføringsdato

Byggearbeidene startet i november 2010, og skal etter planen være ferdige i løpet av høsten 2011. Settet bygges for å vare i minst 20 år. Anlegget er ikke åpent for offentligheten.

Retningslinje angående stil:Når du skriver om Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige, vennligst benytt Kirkens fulle navn i første henvisning. For mer informasjon om bruk av Kirkens navn, gå til våre stilretningslinjer på Internett. »Stilretningslinjer.