Pressemelding

Tabernakelkoret på Temple Square kunngjør Heritage Tour i 2020

SALT LAKE CITY – Det verdenskjente Tabernakelkoret og orkesteret på Temple Square vil på sin forestående 22 dagers utenlandsturné opptre i seks byer i fire nordiske land og Storbritannia, fra torsdag 25. juni til torsdag 16. juli 2020. Turneen vil innbefatte opptredener i følgende byer og på følgende steder:

By

Dato

Sted

Stockholm, Sverige

27. juni 2020

Konserthuset Stockholm

Helsingfors, Finland

30. juni 2020

Finlandia Hall

København, Danmark

2. juli 2020

DR Koncerthuset

Oslo, Norge

7. juli 2020

(vil bli kunngjort)

Cardiff, Wales

10. juli 2020

St. David’s Hall (kun for inviterte)

11. juli 2020

International Convention Centre Wales

Edinburgh, Skottland

14. juli 2020

Usher Hall

Konserten i St. David’s Hall i Cardiff vil være en veldedighetskonsert, kun for spesielt inviterte. Billettinformasjon for de andre konsertstedene vil bli bekjentgjort senere.

Korets leder, Ron Jarrett, sa at navnet på turneen er en henvisning til korets historie som begynte på grunn av tidlige konvertitter til Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige med musikalske talenter, som kom fra Wales og andre områder som vil bli besøkt på den forestående turneen. “Vi står på skuldrene til disse musikalske pionerene som skapte en arv som har påvirket hele verden til det bedre. Hvilken ære det vil være å få dele den glede og fred korets musikk bringer, på noen av stedene der det hele begynte.”

Tabernakelkorets første dirigent, John Parry, var en tidlig walisisk konvertitt til Kirken som senere emigrerte til Salt Lake City i Utah. I 1849 ledet han en sanggruppe med 85 walisiske medlemmer, og ble snart bedt av Kirkens president Brigham Young om å danne et offisielt kor. En annen av korets fremtidige dirigenter, George Edward Percy Careless, begynte sin musikalske karriere i London i 1862 etter å ha fullført sine studier ved Royal Academy of Music. I 1865 henvendte Young seg til Careless og sa: “Bror George, jeg har en oppgave til deg. Jeg vil at du skal være Kirkens musikalske overhode. Jeg vil at du skal ta Tabernakelkoret og teaterorkesteret og legge et grunnlag for god musikk.” Og det var akkurat det han gjorde i sin tjenesteperiode.

Tabernakelkoret reiste for første gang til Europa i 1955, på en syv ukers konsertturné. Koret har etter denne første store Europaturneen turnert der fem ganger: I Vest- og Sentral-Europa i 1973, Nord-Europa i 1982, Øst-Europa i 1991, Syd-Europa i 1998 og Sentral-Europa i 2016.  Koret besøkte disse fire nordiske byene sist i 1982, for 37 år siden.  Det har ikke besøkt Wales eller Skottland siden den første europeiske turneen i 1955.

Koret hadde sin første turné utenfor Utah i 1893, og har siden hatt utstrakt turnévirksomhet i USA og utenlands. I tillegg til tidligere Europaturneer har koret opptrådt i musikkhovedsteder fra Israel og Russland til Japan og Australia. Turnevirksomheten har også innbefattet opptredener ved innsettelsen av syv amerikanske presidenter. En supplerende gruppe med omtrent 65 orkestermedlemmer har siden 2005 turnert med koret.

Koret med 360 stemmer, som på hjemmebane ofte akkompagneres av orkesteret som til sammen har over 200 medlemmer, kan også ukentlig høres som en del av sendingen Musikk og det talte ord. Dette 30 minutter lange programmet er verdens eldste sammenhengende kringkastede sending, og vises for tiden på over 2 000 radio-, tv-, kabel- og satellittstasjoner over hele verden.

Koret og orkesteret er aktive plateartister og har sitt eget plateselskap som har utgitt over 90 cd-er, dvd-er, bøker og andre produkter siden det ble grunnlagt i 2003. Korets siste cd-utgivelse, Let Us All Press On: Hymns of Praise and Inspiration, var nummer én på Billboard’s Classical Traditional-liste i tre uker etter utgivelsen. Det er trettende gang et av korets album har fått en slik anerkjennelse.

For mer informasjon, gå til www.thetabernaclechoir.org/tour. Ytterligere medieressurser finnes på nettsidens About Us/Newsroom.

Retningslinje angående stil:Når du skriver om Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige, vennligst benytt Kirkens fulle navn i første henvisning. For mer informasjon om bruk av Kirkens navn, gå til våre stilretningslinjer på Internett. »Stilretningslinjer.