Pioneer-c.png
Pressemelding

Den internasjonalt anerkjente norske vokalisten Sissel synger på Tabernakelkorets konsert i anledning pionerdagen

SALT LAKE CITY – Sissel, den verdenskjente vokalisten kjent som “Titanics stemme” for sine eteriske arier i den Oscar-prisvinnende filmen, vil synge sammen med Tabernakelkoret og Orkesteret på Temple Square på deres konserter i anledning pionerdagen i 2019. Konsertene vil bli holdt i forbindelse med en omfattende feiring i lokalsamfunnet på fredag og lørdag, 19. og 20. juli, kl. 20:00 i Konferansesenteret. Konsertene vil bli dirigert av Mack Wilberg, korets dirigent, og Ryan Murphy, meddirigent.

“Vi er beæret over at Sissel vil opptre sammen med oss igjen,” sa Mack Wilberg, korets dirigent. “Ektheten og renheten i stemmen hennes trollbinder alle som hører den. Vi møtte henne første gang da hun opptrådte sammen med koret på Musikk og det talte ord i 2005 under feiringen av Norges 100-årsdag. Vi anser henne som en god venn av koret.”

Konsertens repertoar ble sammensatt for å vise Sissels dynamiske stemme og hennes arv. Hun vil fremføre “Eatnemen Vuelie”, “Eg Veit i Himmerik ei Borg”, “O Store Gud”, “Panis Angelicus”, og “Önska Dig ett Gott Nytt År”, så vel som hennes ikoniske tolkning av “Like an Angel Passing through My Room”. Orkesteret på Temple Square vil også spille “Valdresmarsj” av den norske komponisten Johannes Hanssen på konserten.

Sissels omfangsrike og varierte karriere har strukket seg over 30 år. Hennes musikalske stil spenner fra populærmusikk og folkesanger til klassiske vokalfremførelser og arier. Musikk-kritikere har beskrevet stemmen hennes som “utsøkt”, “krystallklar” og “trollbindende”. Den høres gjennom filmen Titanic, spesielt i den berømte scenen “Jeg flyr!”. Filmmusikken til Titanic var historiens mest solgte filmusikk med orkestermusikk.

Konserten vil bli strømmet direkte på engelsk kl. 20:00 (Mountain Time) på lørdag 20. juli på tabchoir.org/pioneerday, YouTube.com/TheTabernacleChoiratTempleSquare, Facebook.com/thetabernaclechoir og ChurchofJesusChrist.org. (Teksting vil være tilgjengelig kun på engelsk, på elektroniske enheter som støtter dette.)

Ytterligere språk: Konserten med kommentator på fransk, tysk, portugisisk og spansk vil være tilgjengelig på tabchoir.org/pioneerday

Retningslinje angående stil:Når du skriver om Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige, vennligst benytt Kirkens fulle navn i første henvisning. For mer informasjon om bruk av Kirkens navn, gå til våre stilretningslinjer på Internett. »Stilretningslinjer.