Roma_Innvielse_1.jpeg
Pressemelding

Roma tempel er innviet

Roma Italia tempel i Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige er nå innviet. På en kjølig og overskyet søndag i mars ledet Kirkens president, Russell M. Nelson, den symbolske hjørnestensseremonien, som betyr at tempelet er fullført og klart til å bli innviet til hellig bruk. Seremonien er også et symbol på at Kristus er hovedhjørnestenen i Kirken.

 

Under seremonien kom presiderende ledere og deres ektefeller en kort stund ut av tempelet og la mørtel rundt hjørnestenen. President Nelson sa: “Vi vil nå ferdigstille arbeidet på tempelet. Vi skal legge litt sement i sprekkene. For å være ærlig med dere: De må ta bort det vi har gjort og gjøre det om igjen.” Han sa at Roma Italia tempel er Kirkens 162. tempel som er i drift, med ytterligere 40 som er bekjentgjort eller under oppføring.

 

Barn ble også invitert til å legge mørtelen, blant dem 7 år gamle Elena Malara fra Monterotondo i Italia. “Jeg er glad fordi jeg la mørtel på stenen,” sa Elena. Hennes far, Federico Malara, sa: “Vi fikk den fantastiske anledningen å få komme til innvielsen av Roma Italia tempel. For oss som familie er dette en stor glede.” Elenas mor, Maria Irma Curatola Malara, la til: “Vi er svært følelsesladede. Våre døtre fikk mulighet til å se president Nelson og glede seg over denne vidunderlige ånden. Denne opplevelsen vil forbli i deres hjerte for alltid.”

Da den første av syv innvielsessesjoner som er planlagt over de neste tre dagene nesten var ferdig, holdt president Nelson innvielsesbønnen. Han sa: “I denne eldgamle og store byen som har bestått siden bibelsk tid – i dette historiske landet Italia – anerkjenner vi tjenestegjerningen til to av din Sønns tidlige apostler, Peter og Paulus, som en gang velsignet dette landet med sitt arbeide. Måtte innflytelsen fra deres vedvarende vitnesbyrd om Jesus Kristus fortsatt oppfattes å være blant de viktige verdiene i dette storartede landet.”

Videre i bønnen sa han: “Vi er takknemlige for den støtte kirke, myndigheter og offentlige ledere har gitt i form av kjærkommen velvilje til vårt ønske om å oppføre dette hellige tempel her i Roma. Vil Du velsigne dem for deres vennlighet og styrke deres stadige ønske om å bevare religionsfrihet for alle.”

Med henvisning til tempelets velsignelser sa Debora Siniscalchi: “Jeg føler meg velsignet fordi det er slik jeg virkelig finner Jesus Kristus.” Anna Marie Gambardellla la til: “ Det er ikke bare et sted hvor vi finner svar, men det er også et sted hvor vi føler oss nærmere Herren. Tempelet er en kilde til fred.” 

President Nelson var tilstede og holdt innvielsesbønnen på hver av de tre sesjonene på søndag. Eldste Massimo De Feo i De sytti ledet hver sesjon. Det vil være ytterligere to innvielsessesjoner på mandag 11., og to på tirsdag 12. mars 2019.

Retningslinje angående stil:Når du skriver om Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige, vennligst benytt Kirkens fulle navn i første henvisning. For mer informasjon om bruk av Kirkens navn, gå til våre stilretningslinjer på Internett. »Stilretningslinjer.