Lederbiografi

Eldste Dieter F. Uchtdorf

Eldste Dieter F. Uchtdorf ble oppholdt som medlem av De tolv apostlers quorum i Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige den 2. oktober 2004. Han ble kalt som annenrådgiver i Kirkens første presidentskap den 3. februar 2008, og virket i den stillingen frem til januar 2018. Han har vært generalautoritet siden april 1994.

Eldste Uchtdorf ble født 6. november 1940 i Ostrava i Tsjekkoslovakia, sønn av Karl Albert og Hildegard Else Opelt Uchtdorf. I 1947 ble familien hans medlemmer av Kirken i Zwickau i Tyskland. De flyktet til Frankfurt/Main i 1952, hvor han tok utdannelse i ingeniørfag. I 1959 begynte han i det tyske Luftforsvaret og tjenestegjorde som jagerflyger i seks år.

I 1965 begynte president Uchtdorf som flyger i det tyske flyselskapet Lufthansa. Fra 1970 til 1996 fløy han som kaptein på B737, Airbus, DC10 og B747. Samtidig som han var opplærings- og sjekk-kaptein, fikk han flere lederoppgaver. Han var blant annet sjefspilot på B737, leder for Lufthansas flygerskole i Arizona, leder for alle cockpitmannskaper og til slutt assisterende flygesjef og Lufthansas sjefspilot. Han var også formann i flytrafikkomiteen i det internasjonale lufttransportforbundet.

Dieter Uchtdorf og Harriet Reich giftet seg i 1962. De har to barn og seks barnebarn. Da han ble kalt som apostel, forlot president og søster Uchtdorf hjemlandet og bor nå permanent i USA.

Dieter og Harriet Uchtdorf nyter friluftsliv, setter stor pris på kunst og er lykkeligst når de tilbringer tid med sine barn og barnebarn.

.

Retningslinje angående stil:Når du skriver om Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige, vennligst benytt Kirkens fulle navn i første henvisning. For mer informasjon om bruk av Kirkens navn, gå til våre stilretningslinjer på Internett. »Stilretningslinjer.