Pressemelding

Koret og orkesteret avslutter sin Europa-turné – den første på 20 år

The Mormon Tabernacle Choir og Orchestra at Temple Square avsluttet sin første Europa-turné på nesten 20 år med utsolgte konserter og stående applaus fra entusiastiske publikum. Koret og orkesteret hadde opptredener i Berlin, Nürnberg og Frankfurt i Tyskland, Wien i Østerrike, Zürich i Sveits, Brussel i Belgia og Rotterdam i Nederland. I 20 dager, fra 27. juni til 16. juli 2016, ga medlemmene av koret og orkesteret, som alle er frivillige, avkall på sommerferien, forlot sine kjære og reiste den lange avstanden for å dele musikken sin med europeiske publikum som har tatt varmt imot dem.

Kirkens leder for Informasjon og samfunnskontakt i området Europa, Gabriele Sirtl, sier: “Besøket av The Mormon Tabernacle Choir og Orchestra at Temple Square er en stor velsignelse for Kirkens medlemmer i Europa. De kan se koret i virkeligheten, ikke bare på video eller satellittoverføring fra generalkonferansen. Jeg følte at Kirkens medlemmer eller personer av en annen eller ingen tro ble forenet under konserten i sin beundring for kormedlemmene, deres musikk, engasjement og ånd. Mange uttrykte hvor rørt de ble av konserten, og spesielt av Kirkens salmer.”

Slike følelser ble uttrykt av mange konsertgjengere, som for eksempel religionshistorikeren Jean-François Mayer, som deltok på Zurich-konserten og blogget etterpå: “Det er ikke kjærligheten til musikken alene som motiverer medlemmene av The Mormon Tabernacle Choir, men deres tro.”

Det er denne forståelsen av tro eldste Patrick Kearon, Kirkens øverste leder i Europa, sier er avgjørende. “Tusenvis av mennesker har kommet for å se koret og høre orkesteret – og de elsker det. Det hjelper oss å få nye venner. Det er med på å bryte ned eventuelle vedvarende misforståelser om hvem vi er, det bløtgjør hjerter, og Kirkens medlemmer selv har blitt oppløftet.”

Korets og orkesterets medlemmer føler også et ansvar for å yte rettferdighet overfor mesternes musikk, en europeisk arv som er selve kjernen i korets musikk.

Kormedlem Connie Erickson sier: “Når vi opptrer – når det er vår tur til å dele musikk og skape skjønnhet – ønsker jeg at publikum skal føle tilfredsstillelse på grunn av kvaliteten på og ånden i vår opptreden. Jeg ønsker å si takk for gaven deres komponister, deres musikere og deres folkemusikk har gitt oss. Jeg håper de føler vår oppriktige kjærlighet til kunsten og ser deres gave gjengjeldt med renter.”

Men kanskje den største gleden ved å opptre for korets og orkesterets medlemmer er å uttrykke sin tro og kjærlighet til Gud i sang.

Kormedlem Rebecca Cheney sier: “Jeg håper publikum var i stand til å føle den kjærligheten vi føler, ikke bare til musikken, men til dem. Jeg håper deres hjerte ble påvirket av ånden i det vi sang. Det er noe nesten magisk ved den spesielle følelsen som forener koret og orkesteret med publikum på våre opptredener. Jeg håper de følte det og at de ble oppbygget og at deres liv vil bli bedre på grunn av opplevelsen.”

“Noen ganger, i spesielle stunder når jeg synger i koret, føler jeg at vi rører ved selve himmelens porter,” sier kormedlem Rebecca Farnsworth. “Når det skjer, er det rett og slett ingen ord som kan beskrive det, det er vanskelig å synge, og tårene sprenger på. En spesielt fredelig ånd senker seg over galleriet, og du håper bare at publikum føler den samme ‘utenomjordiskheten’ som du selv opplever. Det er som om engler er med deg.”

Sonja Sperling Poulter, en alt i koret fra Frankfurt i Tyskland, hadde et spesielt budskap til sine landsmenn. “Jeg vil at publikum skal vite at de over 400 personene på scenen ikke bestemte seg for å komme til Europa for å se kultur, kirker og landskap – at det vakreste de ser, er menneskene de opptrer for. Jeg vil at publikum skal vite at alle på scenen tror på det gode i mennesker, at de alle tror at det finnes en Gud som kjenner dem og elsker dem, og at det aldri er for sent å gjøre endringer for å bli lykkelig.” 

Retningslinje angående stil:Når du skriver om Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige, vennligst benytt Kirkens fulle navn i første henvisning. For mer informasjon om bruk av Kirkens navn, gå til våre stilretningslinjer på Internett. »Stilretningslinjer.