Nyhetsartikkel

Kirkens president markerer 50 års tjeneste

Kirkens president markerer 50 års tjeneste

I sin første tale til alle medlemmer av Kirken i 1963 bar daværende eldste Monson sitt vitnesbyrd. “Jeg vet at Gud lever, mine brødre og søstre,” sa han. “Det finnes ikke tvil i mitt sinn. Jeg vet at dette er hans verk, og jeg vet at den beste opplevelse man kan ha i dette liv, er å føle hans tilskyndelser idet han veileder oss for å fremme sitt verk.”

Gjennom sine 50 år som generalautoritet, har president Monson fortsatt å bære dette vitnesbyrdet. Like før sin 70-årsdag i august 1997, sa president Monson at noe av det som hadde gitt ham mest glede, var “å føle Herrens puff, tilskyndelsene”.

“Man utvikler takknemlighet for at vår himmelske Fader vet hvem du er,” sa president Monson den gang. “Og han sier: ‘Her, gå og gjør dette for meg.’ Jeg takker ham alltid. Jeg beklager bare at jeg ikke har mer tid til å gjøre de mange ting vi er kalt til å gjøre. Jeg arbeider hardt. Jeg arbeider lenge. Jeg håper jeg arbeider effektivt, men jeg føler aldri at jeg har gjort alt jeg bør gjøre... Jeg tror vi har et ansvar for å øve god innflytelse på andre.”

I et intervju før hans 81-årsdag sommeren 2008, ble president Monson spurt hva Kirkens medlemmer kunne gi ham i gave. “Gjør noe for en annen den dagen for å gjøre hans eller hennes liv bedre,” svarte han. “Finn noen som har det vanskelig, eller er syk eller ensom, og gjør noe for ham eller henne.” Året etter mottok president Monson hundrevis av brev fra gamle og unge medlemmer som fortalte om den tjenesten de hadde utført for noen som trengte det.

“Jeg har sjelden blitt så rørt og takknemlig som da søster Monson og jeg bokstavelig talt brukte mange timer på å lese disse gavene. Mitt hjerte er fullt nå som jeg snakker om opplevelsen og tenker på de mange som har blitt velsignet – både givere og mottakere,” sa han i sin tale på generalkonferansen i oktober 2009.

President Monson har vitnet om viktigheten av misjonærarbeid og å spre budskapet om Kristus gjennom tjeneste for ham i Kirken. I oktober i fjor var det hørbare gisp i Konferansesenteret da president Monson bekjentgjorde en historisk endring i misjonæralder. Unge menn vil nå kunne tjene når de er 18 år, og unge kvinner når de er 19.

Siste-dagers-hellige har reagert på endringen med entusiasme. I dag, nesten et år senere, har antall misjonærer på verdensbasis vokst fra 58 000 til nesten 80 000. På spørsmål om hvordan han ønsker å bli husket, svarte president Monson med en kort setning: “Jeg gjorde mitt beste.”

 

Retningslinje angående stil:Når du skriver om Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige, vennligst benytt Kirkens fulle navn i første henvisning. For mer informasjon om bruk av Kirkens navn, gå til våre stilretningslinjer på Internett. »Stilretningslinjer.