Pressemelding

Jesu Kristi Kirke stiller med den største frivillige gruppen under Special Olympic World Games 2023

Over 700 unge voksne melder seg som frivillige gjennom en sponset tjenestekonferanse under Special Olympics i Berlin

Over 700 unge voksne medlemmer og venner av Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige samlet seg i Berlin i forrige uke til en tjenestekonferanse for hele Europa, sentrert rundt frivillig arbeid under Special Olympics i 2023. Som frivillige ble de også invitert til å delta i den store åpningsseremonien på Olympiastadion i Berlin, med rundt 50 000 tilskuere.

Tjenestekonferansen begynte fredag 16. juni 2023, og ble avsluttet søndag 25. juni. Konferansedeltagerne kom fra hele verden, de fleste fra Europa, der til sammen 48 land var representert.

To unge voksne, Dan Winkler fra Tyskland og Tabita Aversa fra Brasil var del av organisasjonsstaben på konferansen som Kirken holdt. “Alle delene av denne konferansen hadde hjelp til andre i fokus,” sier Tabita. “Det sentrale på timeplanen vår var å hjelpe til under Special Olympics hele dagen, og om kvelden var det noen flere aktiviteter som vi hadde planlagt,” fortsetter hun. “Jeg håper at alle følte den kjærlighet som Gud har til alle sine barn. Denne kjærligheten motiverte meg til å bidra på denne konferansen, og jeg håper at alle følte det samme gjennom tiden de hadde sammen og at de gjorde noe godt for andre,” avslutter Tabita.

“Denne konferansen var litt annerledes enn det vi vanligvis gjør, for det handlet ikke bare om å ha det gøy, omgås hverandre eller vokse åndelig, men også hva vi kunne gi av vår tid, våre krefter og talenter i tjeneste for andre,” sier Dan. “Med Special Olympics er det en tjeneste for mennesker i vårt samfunn som har et spesielt behov for ytterligere støtte. De har ulemper på visse områder, noe som fordrer en høyere grad av forpliktelse enn det vi normalt ville investere på en slik konferanse,” fortsetter han. “Jeg håper at alle deltagerne følte denne spesielle tjenesteviljen og dele den med andre i verden. Dette kan da bli noe mye større enn bare et godt minne om en konferanse, men til og med en bevegelse som forener oss, over alle landegrenser, med alle rundt oss,” avslutter Dan.

Kirken i Europa sørget for losji, mat og sosiale aktiviteter for alle konferansedeltagere, som omfattet medlemmer og venner av Kirken fra 18 til 35 år. Organisasjonen Special Olympics sørget for offentlig transport, skytteltjenester, utstyr til de frivillige, opplæring og oppdrag til over 21 roller for frivillige. Frivillige fikk enten delta over en fem-dagers periode eller hele perioden.

“Å samarbeide med store grupper som Jesu Kristi Kirke er en fin opplevelse, for gruppene og for oss,” sier Oliver Büttel, lederen for de frivillige under Special Olympics. “Grupper holder alltid sammen og er nyttige fordi de er pålitelige og til å stole på. Deres bidrag har mye å si for hvordan det oppleves å stille som frivillig, fortsetter Büttel. “Vi håper at gjennom Kirkens hjelp vil bevisstheten om inkludering i samfunnet øke, ikke bare på grunn av selve emnets betydning, men også størrelsen på og behovet for denne relevante fleridrettsbegivenheten.”

For å melde seg på Kirkens tjenestekonferanse, måtte alle deltagerne først melde seg på som frivillige under Special Olympics. Frivillige skift fant sted i løpet av dagen, på de åtte offisielle OL-arenaene rundt om i Berlin. På kveldene organiserte Kirken sosiale arrangementer, deriblant dansetilstelninger, en strandfest, utendørs kino, karaoke, workshoper samt store gudstjenester på søndag.

“Dette er bare sunt på alle måter, noe som gir meg godt humør”, sier Samual Tessa, en ung voksen frivillig fra Frankrike. “Totalt sett er det så mye positivitet overalt rundt oss. Vi passer bare på hverandre, og det er det det handler om,”, fortsetter Tessa.

Samarbeidet med organisasjonen Special Olympics ble til gjennom en enkel henvendelse fra et seniormisjonær-ektepar som virker i Berlin. I Jesu Kristi Kirke kan medlemmer i forskjellige aldersgrupper melde seg frivillig på heltid til forskjellige funksjoner, lokalt eller i utlandet.

“Som yrke jobbet jeg som gymlærer for barn med spesielle behov,” sier Robert Swift, seniormisjonær fra Las Vegas. “Jeg ønsket å gjøre noe lignende mens jeg var på misjon i Berlin og oppdaget på Internett at Special Olympics søkte etter frivillige. Vi fortalte dem at vi har mange unge voksne som gjerne vil yte tjeneste i lokalsamfunnet og melde seg som frivillige til lekene,” fortsetter Swift.

Raskt spredte ordet seg blant unge voksne i Europa og over hele verden, med sitt ønske om å møte sammen fra forskjellige land og kulturer og hjelpe andre gjennom dette meningsfylte initiativet. Presidentskapet for området Europa besluttet å arrangere denne unike tjenestekonferansen i forbindelse med Special Olympics, for å gi unge voksne anledning til å vise sin kjærlighet til Gud ved å hjelpe andre og gi en følelse av enhet og tilhørighet.

“Dette er første gang jeg ser en så stor gruppe unge voksne gjøre noe så bra, så fornøyelig og så sterkt, ikke bare som en kirke, men utad mot verden, sammen med og for samfunnet,” sier eldste De Feo, president for området Europa sentralt i Kirken. “Dette er noe vi skulle gjøre mer og mer i fremtiden,” fortsetter han. “Når vi tjener i samfunnet, hjelper vi, akkurat slik Jesus Kristus gjorde, og derfor føler vi at vi kan bli mer lik ham, og vår natur blir forandret.”

På spørsmål om hans håp for andre områder i Europa når det gjelder å hjelpe andre, sier eldste De Feo: “Jeg syns vi skal spre budskapet om og følelsen av å hjelpe andre, for å gi gnist til mer av disse positive følelsene i andre. Det vil bli et åndelig momentum, der mange flere får et ønske om å hjelpe andre. Når vi kommer sammen og fortsetter å gjøre godt, kan vi utrette store ting,” avslutter eldste De Feo.

Special Olympics World Games er verdens største inkluderende idrettsarrangement, med rundt 7000 idrettsutøvere med funksjonshemninger som konkurrerer i 26 idrettsgrener. Over 12 000 frivillige fra hele verden hjalp til med lekene i år.

Retningslinje angående stil:Når du skriver om Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige, vennligst benytt Kirkens fulle navn i første henvisning. For mer informasjon om bruk av Kirkens navn, gå til våre stilretningslinjer på Internett. »Stilretningslinjer.