Pressemelding

Billetter i salg for Tabernakelkorets Europa-turné 2016

Koret skal opptre i Berlin, Nürnberg, Wien, Zürich, Frankfurt, Brussel og Rotterdam

Billetter er i salg denne uken til Tabernakelkorets (Mormon Tabernacle Choir) svært etterlengtede Europa-turné 2016. Koret og dets følgeensemble, Orkesteret på Temple Square, skal besøke syv byer i Europa i sommer – deres første besøk til Europa på 18 år. Turneen vil gjøre stopp i Berlin, Nürnberg, Wien, Zürich, Frankfurt, Brussel og Rotterdam fra 27. juni til 16. juli 2016, og vil omfatte over 320 stemmer fra det verdenskjente koret og en omfattende besetning medlemmer av Orkesteret på Temple Square.

Korets president, Ron Jarrett, sier at et av hans viktigste mål da han overtok ledelsen av koret i 2012, var at koret skulle opptre utenlands igjen. “Gjennom sosiale medier har vi nådd publikum i et stort område. Med denne turneen gleder vi oss til at utenlandske publikum for første gang på nesten to tiår vil kunne nyte korets musikk på nært hold. Med utfordringene i dagens samfunn, er vi glade for å kunne dele den glede og fred som korets musikk bringer, som ikke kjenner noen grenser i form av alder eller nasjonalitet.”

Turneen vil starte med forestillinger i Berlin og Nürnberg, Tyskland, før den tar turen til Wien, Østerrike og Zürich, Sveits. Så drar koret og orkesteret tilbake til Tyskland for en konsert i Frankfurt, etterfulgt av konserter i Brussel, Belgia og Rotterdam, Nederland.

Thomas S. Monson, Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Helliges leder, sier: “Jeg er glad for at jeg som Kirkens president har det privilegium å være veileder for Tabernakelkoret. Vårt mål er at koret og dets tilhørende orkester, Orkesteret på Temple Square, skal være et lysende eksempel på musikalsk kunst for hele verden. I forbindelse med denne Europa-turneen er jeg glad for at disse velkjente ensemblene vil få anledning til å røre ved menneskers hjerter i flere nasjoner med sin praktfulle musikk. Denne turneen vil være et viktig skritt fremover idet koret og orkesteret fortsetter å bygge broer av vennskap og forståelse over hele verden som ambassadører for Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige.”

Tabernakelkoret reiste første gang til Europa på en syv ukers konsertturné i 1955. Siden denne første store Europa-turneen har koret turnert der fire andre ganger – i Vest- og Sentral-Europa i 1973, i Nord-Europa i 1982, i Øst-Europa i 1991 og i Syd-Europa i 1998.

Koret og orkesteret turnerer vanligvis annethvert år, og gjennomførte faktisk i fjor en meget vellykket turné langs USAs Atlanterhavskyst, så det var et avvik fra vanlig praksis da en utenlandsturné ble bekjentgjort for 2016. Når de opptrer hjemme med full bemanning, kan det 360 stemmer store koret, ledsaget av det 200 medlemmer store orkesteret, høres ukentlig som en del av sendingen Musikk og det talte ord. Dette 30 minutter lange programmet er verdens lengst uavbrutte sending, og sendes for tiden på over 2000 radio-, TV-, kabel- og satellittkanaler over hele verden. Koret og orkesteret er aktive plateartister med eget plateselskap, Mormon Tabernacle Choir®. De vil utgi en nyinnspilling av Händels Messias i full lengde 4. mars 2016, i forkant av Europa-turneen.

For mer informasjon kan du gå inn på www.mormontabernaclechoir.org/tour.

Billettinformasjon

   

Berliner Philharmonie - Berlin, Tyskland

Onsdag 29. Juni kl. 20.00

Billetter tilgjengelig på www.eventim.de

   

Meistersingerhalle - Nürnberg, Tyskland

Fredag 1. Juli kl. 20.00

Billetter tilgjengelig på www.eventim.de

   

Musikverein - Wien, Østerrike

Søndag 3. Juli kl. 20.00

Billetter tilgjengelig på www.musikverein.at

   

Hallenstadion - Zürich, Sveits

Onsdag 6. Juli kl. 19.30

Billetter tilgjengelig på www.ticketcorner.ch

   

Jahrhunderthalle - Frankfurt, Tyskland

Lørdag 9. Juli kl. 20.00

Billetter tilgjengelig på www.jahrhunderthalle.de

   

Bozar Centre for Fine Arts - Brussel, Belgia

Mandag 11. Juli kl. 20.00

Billetter tilgjengelig på www.bozar.be

   

De Doelen - Rotterdam, Nederland

Onsdag 13. Juli kl. 20.00

Billetter tilgjengelig på www.dedoelen.nl

Retningslinje angående stil:Når du skriver om Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige, vennligst benytt Kirkens fulle navn i første henvisning. For mer informasjon om bruk av Kirkens navn, gå til våre stilretningslinjer på Internett. »Stilretningslinjer.