Newsroom
Pressemelding

Aksjon Vårrent 2014 – Mormon Helping Hands

Landsomfattende «Aksjon Vårrent» under frivillighetslogoen «Mormon Helping Hands».

23. april gjennomførte Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige en landsomfattende «Aksjon Vårrent» under frivillighetslogoen «Mormon Helping Hands». 

«Vårt mål er å hjelpe de trengende og støtte samfunnet rundt oss», sa Tom-Atle Herland, leder for Kirkens Informasjon og Samfunnskontakt i Norge. «Tjeneste for andre kjennetegner etterfølgere av Jesus Kristus, og Aksjon Vårrent/Mormon Helping Hands tilbyr muligheter for Kirkens medlemmer til å gi av sin tid og talenter for å tjene de som trenger det og gjøre byens gater, parker  og friluftsområder vårrene. Vi er en venn av samfunnet og fellesskapet», avslutter Tom-Atle Herland.

Vårrent ved Sognsvannet

Driftsleder Frank Thommesen i Friluftsetaten kunne onsdag kjøre bort en svær tilhenger med søppel som små og store i Oslo menighet hadde fjernet fra det idylliske området rundt Sognsvann. Med trivsel og miljø i fokus samlet årets Aksjon Vårrent i Oslo menighet 40 voksne og 15 barn som ryddet området rundt Sognsvann i Oslo. Aksjonen var del av en frivillighetskampanje for renere miljø som Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige over hele landet gjennomfører.

Vårrent i Asker

Med stor og smått samlet Sandvika Menighet (som dekker området Asker, Bærum, Røyken og Hurum) 56 personer, som på oppdrag fra Asker kommune ryddet langsmed flere turstier i nærheten av Risenga svømmehall. Heidi Thommessen, Frivillighetskoordinator I Asker kommune, var svært fornøyd med innsatsen og delte ut boller og saft til alle fremmøtte etter endt innsats. Dagen etterpå mottok menigheten en personlig hilsen fra ordføreren i Asker, Lene Conradi: «Tusen takk også fra meg for et veldig hyggelig initiativ og flott jobb!» Hun skriver videre at hun la ut et bilde av den flotte gjengen i aksjon på hennes egen Facebook side og håpet at det ville være til inspirasjon for andre!

Vårrent ved Trondheim Domkirkes kirkegård

I Trondheim ble det gjennomført vårrydding av Trondheim Domkirkes kirkegård. Det ble rapportert om flott vær og god stemning blant de 32 fremmøtte.

Vårrent i Moss

I strålende vårvær ryddet omkring 40 medlemmer av Moss menighet Nes badestrender på Jeløya og gjorde dem klare for sommerens badegjester. Mer enn 50 sekker ble fylt med søppel og tang. Fint fellesskap og vakker solnedgang!

Vårrent i Drammen

Ca 40 barn, ungdommer og voksne ryddet langs elvebredden i Drammen sentrum etter oppdrag fra Drammen kommune. Det ble ryddet på begge sider av elven fra Ypsilon til bybrua. Området er godt brukt av byens befolkning til turer langs elvebredden og er en del av Drammens ansikt utad. Dugnaden ble gjennomført i strålende solskinn så ryddingen ble kombinert med en flott gåtur langs vannet for alle som deltok.

Retningslinje angående stil:Når du skriver om Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige, vennligst benytt Kirkens fulle navn i første henvisning. For mer informasjon om bruk av Kirkens navn, gå til våre stilretningslinjer på Internett. »Stilretningslinjer.